Ford Sierra 2.0 dohc / tann

Kasutajate pikendused
Suletud
tann
fanaatik

Re: Ford Sierra 1,8 CVH--> 2.0 dohc / tann

Postitus Postitas tann »

IvoK kirjutas:Normaalne, mul tuleb sama asi ette võtta, aga kõigi nelja uksega, plus muu jama ka veel. :mrgreen:

Kuidas mudu juhtmestiku lahendasid, panid nii nagu originaalis on kaitsmeplokist läbi kaitsme ja relee. :?:
No kui juba ühest lutist oled läbi saanud, siis on skill-i nii palju, et teised lähevad palju kiiremini :)
Juhtmed olid mul olemas ainult lülitist akendeni ja siis + ja -. Kuna - oli ühe akna juhtmetega pundis, siis ühendasin ta massipunkti, mis on selle jalgade koha külje peal plastiku all. + tõmbasin otse akult ja 15A kaitse vahele. Katsetamiste käigus selgus, et kannatab aknaid liigutada küll, aga kui mõlemad aknad lõppu lasta, siis lööb kaitsme läbi, aga ikkagi ma jätsin 15A kaitsme, sest kui kogemata lõppu lasen mõlemad korraga, on odavam see 3 eeku uus kaitse, kui kehvemal juhul midagi, mida ei tahaks ette kujutadagi. Need nii peened juhtmed ka seal ju. Ma kalkuleerisin hästi jämedalt umbes nii, et 1 ruutmm juhet kannatab 10A, siis seal enamus juhtmeid ongi 1,5 ruutmm, siis 15A. Ja umbkaudu võiks siis akende võimsus olla 150W.
Teet01
aktivist

Postitus Postitas Teet01 »

15 A jääb natuke nõrgaks. Tehase poolt on sierra elektriakendele ette nähtud 30 A kaitse. 1987-1989a isenditel aga miskipärast ainult 20 A. Aga vask- juhtme läbimõõtude järgi näeb jah norm ette 1mm2 kohta kuni 10 A pidevat voolu ja 1,5 mm2 kohta kuni 17A pidevat voolu. Lühiajaliselt kannatavad selliste mõõtmetega juhtmed tunduvalt suuremaid voolusid.
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Vahepeal hakkas kõrvalistuja el. aken streikima, aga leidsin vea üles: Lüliti taga oli klemm halvasti ühenduses, pidi näpitsatega natuke kokkupoole vajutama. Mootoris õli ka uus jälle.
Aga tahaks juba suve...
Pilt
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Tänasteks uuendusteks siis niipalju, et just sai vahetatud parem välimine roolivarda ots, sild reguleeritud ja vahetatud ka kardaan. Selle talve on ikka sierra hästi vastu pidanud ja pole roostetama ka hakanud kuskilt, sügisel remonditud tagumised pidurisadulad toimetasid hästi ka -30 kraadiga ja siiamaani on käivitunud ka absoluutselt iga päev oma jõududest 8) .

Ah õigus, siiski on jama, mida ei oska kuskilt otsast leida...nimelt siis aegajalt hakkab keskluku süsteem ise kinni-lahti-kinni-lahti kruttima, aga siiamaani on 5sek jooksul hakanud jälle asi õigesti tööle...seega ei saa viga ka otsida, kui seda pole. :?
Aga see keskluku jama vist paljusel sierradel külma või niiske ilmaga, äkki keegi teab lahendust?
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Krt sierra ikka jumala sile sul. :wink:

Aga kesklukku jama on mul ka korra olnud eelmine aasta talvel läks süsteem lolliks, siis korra sai ise uksed lukku keeratud ja jama kadus siiani pole rohkem esinenud. :roll:

Aga arvan et eks see ikka niiskus ole seal ukselukus, mis seda nalja teeb.
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

ma ükskord keerasin kõlari kruvi vastu juhet siis jebis kah. kuis eks ikka niiskus vales kohas tekitab ühenduse
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

No mul lukud regulaarselt ikka määritud, aga ikka jama. Siis saaks veel otsida, kuskohas see jama on, kui jääbki kinni-lahti tegema, niikaua kuni kaitsme välja võtad, siis noh võtad ukse lahti ja mässad seal midagi juhtmetega, paned kaitsme sisse ja vaatad, kas jääb seisma. Ilmselt siis süsteem saab aru, et üks neljast uksest ei tulnud lahti ja läheb lukku tagasi, aga katsu leida see uks ja see jama. :(
nustu826
aktivist

Postitus Postitas nustu826 »

Üldiselt juhtivad on ikka ainult esimeste uste omad. Mul ntx üks tagumine on kogu aeg lukus ja ülejäänud käivad kinni-lahti ilusasti. Tavaliselt on kinnijäätunud lukumehhanism ise selle anomaalia põhjustajaks, kus siis mootori poolt liigutatav hoob külma tõttu paksuks mineva määrde puhul ei liigu nii palju kui vaja.

Aga muidu sile masin küll...
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

Enda signa/kesklukk tegi samamoodi,vahest jähi ise vait vahest tuli aku juhe maha v6tta :x
Mina ei saandki aru mis tal rsk viga on ja jähi minust nii tegema.
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Hmm...eks vb juhi ukse lukk ei keera ust lahti ja kui puldist olen juba vähemalt aasta uksi lahti teinud, siis äkki tõesti ei liigu see avamise varras seal...
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

nustu826 kirjutas: Aga muidu sile masin küll...
Kusjuures närvi ajab see, kui savilt teised parkijad ikka mõlke ustele juurde teevad, esiustel juba päris mitu :? Pole täpselt näinud kes ja millal, ja pole midagi teha.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

sellise koha peale saab lüüa tagumise uksega
seega, kes pargib kõrval vastupidi suunas, on süüdi
kanamuna
kasutaja

Postitus Postitas kanamuna »

Endalgi oli keskluku jamasid siin talvel, keerasin kinni ja naq oleks kuskilt mingi lüliti peale jäänud, sest hakkas uksi lukustama aja uuesti avama. Natuke mängisin võtmega lukus, lõpetas ise tegevuse aga lukku ei jäänud.
˙ʇsauuoʞʞsǝʞ ǝǝ˙ɐʇso ıɹnnʇɐıʌɐןʞ uɐʇso ınʞ 'pɹoʞ ǝuɐɯııʌ uo ǝǝs
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Sierra ikka imepill, peab väga hästi vastu. Vahetasin ainult sumpsi viimase pauna ära, sest seda oli keegi eelnevalt väga andekalt lappinud. Närvi ajab see, et ostad poest uue tüki, et ei peaks ise tegema mingit sandikepijätkutuge ja ikkagi peab uut juppi ringi tegema, et sobiks (oli siis toru vale nurga all painutatud).
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Lisaks sai täna auto jälle pestud ja koristatud. Üldine pilt oli positiivne, talv ei ole halba teinud midagi :) .
Suletud